Újraindult a személyes ügyfélfogadás a MONTÁZS projektben

2020.06.09.

Az NFSZK Nonprofit Kft. MONTÁZS projektje a jelenleg hatályos jogszabályok és járványügyi hatósági rendelkezések alapján a projektben kiépített szolgáltatások működését az alábbi módon határozza meg.

Az Információs és Koordinációs Pontokon, 22 helyszínen, újra igénybe vehető a személyes ügyfélfogadás. A hálózati pontokon dolgozó fogyatékosságügyi tanácsadók továbbra is elérhetők telefonon és email-ben is.

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 2020

A felnőtt logopédiai szolgáltatás júniusban a már meglévő kliensek számára (aki 65 év alatti és nincs krónikus betegsége) folytatódik, megtartják a személyes terápiás órákat. Megkezdődik az új kliensek beszédállapotának felmérése is (kivétel 65 év feletti és krónikus betegek személyek).
Az eddig online terápiában részesült 65 év feletti klienseknek javasolt az online terápiás forma folytatása a következő rendelkezésig. Logopédusaink elérhetőségei.

Az AAK-módszertani központokban újra személyesen elérhetők a szolgáltatások: a kommunikációs képességek és készségek felmérése, AAK-fejlesztés/tanácsadás és az eszközök kölcsönzése. A szolgáltatások igénybevételével kapcsolatban előzetes egyeztetés szükséges a központokban dolgozó munkatársakkal.

A Területi Autizmus Munkacsoportok továbbra is online nyújtanak tanácsadást az autista személyek oktatása-nevelése, ellátása, mindennapi támogatása témákban, valamint válaszolnak az autizmussal kapcsolatos módszertani kérdésekre. Az online tanácsadás időszakában a tanácsadói munkát a projekt kiterjesztette az autizmusban érintett emberek és családjaik részére, így az ellátó intézmények, szakemberek, autizmussal élő emberek és családtagjaik egyaránt igénybe vehetik a szolgáltatást. A tanácsadásra igénybevételéhez időpontfoglalás szükséges.

Információs és koordinációs pontok