Új kiadvánnyal bővült a “Jó gyakorlatok a foglalkoztatásban” sorozat

2020.01.27.

A TÁRS projekt Foglalkoztatási Munkacsoportja 2017-ben kezdte meg a hazai foglalkoztatási jó gyakorlatok gyűjtését és rövid füzetek formájában történő megjelentetését. Fejlesztő foglalkoztatást működtető szervezetekhez és megváltozott munkaképességű személyek akkreditált, illetve nyílt piaci foglalkoztatását végző munkáltatókhoz egyaránt ellátogatnak a munkatársak. A most elkészült kiadványban a Fény Felé Alapítvány foglalkoztatási jó gyakorlataival ismerkedhetnek meg az olvasók.

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 2020

A Fény Felé Alapítvány Debrecen kertvárosi részén működtet támogatott lakhatást, nappali ellátást, valamint fejlesztő és akkreditált foglalkoztatást. A foglalkoztatás keretében részben saját termékeket gyártanak (pl. szőnyegek, táskák, párnák, állatfigurák), részben bérmunkát végeznek a dolgozók. A fogyatékkal élő személyek mellett egészségkárosodott, megváltozott munkaképességű kollégákat is alkalmaznak, akár segítői munkakörökben is.

Termékeiket sokfelé értékesítik: piacokon, különböző rendezvényeken, de saját bolttal is rendelkezik az alapítvány Debrecen belvárosában. Mindig előre gondolkodnak és folyamatosan keresik az új lehetőségeket működésük minden területén, gondozzák, építik a már most is gazdag kapcsolati hálójukat.

A kiadvány letölthető innen.

A sorozat korábbi részeit itt találja.

 

További információk a TÁRS projekt - EFOP 1.9.1 projektről

Információs és koordinációs pontok