Esélyegyenlőségi törekvések

Új szakmai együttműködési megállapodás született az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara és a Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft. (NFSZK) között.

Az NFSZK átfogó szakpolitikai célja, hogy hazai jogszabályi környezethez igazodó szakmai fejlesztési koncepciók és nemzetközi szempontok mentén újítsa meg a szociális szolgáltatási környezetet a felnőttképzés, módszertan és szakmafejlesztés eszközeivel, a fogyatékos személyek esélyegyenlőségének, társadalmi integrációjának és komplex (re)habilitációjának elősegítése érdekében.

A megállapodás a képzésfejlesztést és a

közös képzések megvalósítását célozza,

valamint kiterjed a képzéseket megalapozó kutatási-, módszertani tevékenységekre és a képzésekhez kapcsolódó értékelési és minőségbiztosítási feladatokra is.

Az együttműködés fontos eleme az ELTE BTK fogyatékosügyi elveinek alakítása, a befogadó szemlélet elmélyítése, és az egyenlő esélyű hozzáférés eszméjének erősítése, melynek érdekében az NFSZK fogyatékosságügyi tanácsadói feladatokat ellátó munkatársa közreműködésével is támogatja a Kar fogyatékosügyi koordinátorainak működését.

nfszk_btk_egyuttmukodes

A megállapodás értelmében a felek nem csak részvételi lehetőséget biztosítanak egymás szakmai-tudományos rendezvényein, de közösen szerveznek szimpóziumokat, konferenciákat, beszélgetéseket és közös munkacsoportok alakítására is sor kerül.

Az ELTE BTK szakmai tudásával segíti

az NFSZK munkáját,

valamint a Kar által meghirdetett képzésekre – különös tekintettel a kizárólag az ELTE BTK-n elérhető Magyar jelnyelv diszciplináris minorra – vonatkozóan elősegíti az együttműködés részleteinek kidolgozását.

A felek közös szakmai céljaik megvalósítása érdekében mozgósítják és összehangolják elméleti és gyakorlati tudásbázisukat, szakmai kapcsolatrendszerüket, és feltárják a további szakmai együttműködési lehetőségeket is.

 

Forrás: https://www.btk.elte.hu/content/eselyegyenlosegi-torekvesek.t.5427?fbclid=IwAR1-034UGjGpd-02yj2yrRmNJCZP3hy1nzTy0jgV5vGVi8qadRNssNFuSNM

Információs és koordinációs pontok