Animációs kisfilm a foglalkoztatásról

Animációs kisfilm formájában elkészült a TÁRS projekt „Dolgozni jó!” sorozatának első része. Az „Elkezdek dolgozni” címet viselő videó a fejlesztő foglalkoztatást mutatja be az intézményi férőhely kiváltási folyamatban részt vevő fogyatékos, pszichoszociális fogyatékkal élő, illetve szenvedélybeteg intézményi ellátottak számára. A film elérhető az NFSZK Nonprofit Kft. honlapján és a Kiváltás TÁRS YouTube csatornán is. Az egyperces animáció további két résszel fog kiegészülni.

A háromrészes animációs sorozat a foglalkoztatási típusokat mutatja be, különböző munkakörökön keresztül. Az első részben, az „Elkezdek dolgozni” című kisfilmben, a nézők Csillát ismerhetik meg, aki támogatott lakhatásba költözését követően helyezkedik el egy kertészetben és fejlesztő foglalkoztatásban dolgozik. Az egyperces videóból az érdeklődők megtudhatják, hogy Csilla miért szereti a munkáját, ahogy azt is, hogy miért fontos számára az, hogy dolgozik.

A kisfilm – a „Dolgozni jó!” füzetsorozat kiegészítéseként, vagy akár önmagában is – jól használható a foglalkoztatás témájának felvezetésére, gondolatébresztőnek és beszélgetés indítónak egyaránt. Jó alkalmat kínálhat akár arra is, hogy a fogyatékos, pszichoszociális fogyatékkal élő, illetve szenvedélybeteg személyekben a foglalkoztatással kapcsolatos kételyek, téves információk vagy félelmek felszínre kerüljenek, majd a segítővel átbeszélve tisztázódjanak a foglalkoztatással kapcsolatos elképzelések.

Az „Elkezdek dolgozni” című animációs kisfilm az alábbi linken érhető el:

https://www.youtube.com/watch?v=hX6-B_n46uA

További információk a TÁRS projekt - EFOP 1.9.1 projektről

Információs és koordinációs pontok